Pattie Boyd te gast op Nederlandse Beatles Conventie

Pattie Boyd is op maandag 13 april 2009 hoofdgast op de 30e Beatles Conventie in Utrecht en vertelt over haar leven met George Harrison en Eric Clapton.

OBIT HARRISON

Patricia Anne "Pattie" Boyd (geboren Taunton, Somerset op 17 maart 1944) is een voormalig model die vooral bekend werd door haar huwelijken met ex-Beatle George Harrison en gitarist Eric Clapton. Er zijn maar liefst drie klassieke songs die zijn geïnspireerd op Pattie. Harrison schreef voor haar de Beatlesklassieker Something en Clapton schreef zowel Layla als Wonderful Tonight.


George Harrison leerde Pattie kennen op de set van de Beatles-film A Hard Day’s Night. Op 21 januari 1966 trouwden zij. Harrison’s vriend Eric Clapton werd na een tijdje verliefd op Pattie. Hij verklaarde later dat het liefde op het eerste gezicht was. Om Pattie’s aandacht te trekken zou Clapton drie maanden een liefdesrelatie aangaan met Pattie’s zus Paula.

Tijdens haar huwelijk met Harrison vonden er een aantal amoureuze ontmoetingen met Clapton plaats. Clapton schreef Layla naar aanleiding van een boek dat hij had gelezen waarin de Perzische Layla werd aanbeden door Manjun. Manjun werd tot waanzinnigheid gedreven door zijn liefde voor de onbereikbare Layla. Dat was precies zoals Clapton zijn liefde voor Pattie beleefde.

Hoewel Pattie genoot van de amoureuze ontmoetingen met Clapton voelde ze zich enorm schuldig tegenover Harrison. Toen ze aangaf Clapton niet meer te willen zien en voor Harrison te kiezen ging Clapton zich te buiten aan zijn heroïneverslaving.

Tijdens een feest bij zijn manager in 1974 vertelde Eric aan Harrison dat hij verliefd was op Pattie. Harrison, die in die tijd een spirituele weg bewandelde, zegt tegen Eric dat hij het prima vond en moest doen wat hij niet laten kon.

Pattie zou snel daarop Harrison verlaten en zich voegen tot het gezelschap waarmee Clapton op tournee ging.

Ondanks alles bleven Eric en George vrienden. De scheiding met Harrison werd in 1977 uitgesproken en een jaar later trouwden Pattie en Eric. Het huwelijk zou voortduren tot 1988 en vele pieken maar vooral dalen kennen.

Voor een totaal overzicht in beeld: www.pattieboyd.co.uk

Er zijn gedurende dag Beatles Conventie 2 signeersessies met Pattie Boyd. Het boek "Wonderful Tonight" dat op de conventie te koop is kan van een opdracht worden voorzien en wordt door haar gesigneerd.

De 30e International Beatles Conventie is het Mekka voor Beatlesfans en een must voor muziekliefhebbers, met muziekmemorabilia, een Beatlestentoonstelling, Beatlesmarkt met LP’s, Single’s , Video’s, DVD’s, CD’s, boeken en tevens alle andere 60’s muziek. Twee live Beatles cover bands: The Fab5 en BeApple en zeldzaam Beatles filmmateriaal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: