Beatlemania In Veendam

Pas op! De Beatles Komen Er Aan


HELP! – Vrijdag 27 februari vond in het cultuurcentrum vanBeresteyn een persconferentie plaatst waar de lokale media nauwelijks aandacht voor had. Reden voor deze persconferentie is de Beatles week die van 20 t/m 26 september, in en om het cultuurcentrum vanBeresteyn wordt georganiseerd.

Dan is het namelijk 40 jaar geleden dat John Lennon, Paul McCartney, Ringo Star en George Harrison, na een aantal turbulente jaren, besloten er mee op te houden. Geen optredens en albums meer. Het was over en uit, de koek was op.

Reden voor de Beatles fanaten Theo Mooijman en Fred Ootjes, maar toch vooral zijn dochter Marianne, met haar is het allemaal begonnen, fan tot en met, en de huisgenoten van het cultuurcentrum, om tijdens de openingsweek van het nieuwe theaterseizoen 2009 – 2010 hier ruimschoots aandacht aan te besteden.

De week gaat op zondag 20 september van start met een openingsborrel waar wethouder Klaas Steenhuis het startsein gaat geven.

De Filmliga draait op maandag 21 september een Beatlesfilm. Yellow Submarine, A Hard Day’s Night of toch Let it Be? Misschien is het een idee om de bezoekers van de Filmliga zelf een keuze te laten maken door ze te laten stemmen op hun favoriete film. Gelukkig worden in het Veenkoloniaal Museum wel alle Beatlesfilms doorlopend in kleine filmzaal van het museum gedraaid.

Op dinsdag 22 september is er een vanBeresteynlezing door dr. Gert Tillekens van de Universiteit Groningen over ‘Jeugdcultuur en de Beatles’, met medewerking van de leerlingen van de muziek, dans en theaterschool.

Woensdag 23 september kunnen koren, bandjes en solisten meedoen aan een Beatles songcontest. De winnaar staat zaterdag 26 september, tijdens het slotconcert van de Fabulous Wannabeatles, in het voorprogramma.

In de Openbare Bibliotheek is een doorlopende tentoonstelling van verzamelde Beatlecuriosa en boeken over de Beatles.

Donderdagavond 24 september wordt er op het Museumplein een meezingconcert gehouden. De organisatie hoopt dat de winkeliers zich gaan aansluiten bij de Beatlesweek. Sievert Uniken, sinds kort de evenementencoördinator in onze gemeente, was dan ook aanwezig bij de persconferentie en aan hem de taak om de winkeliers in het centrum enthousiast te maken om hierin te participeren.

In de artotheek vindt een kunsttentoonstelling plaatst met werken uit de jaren 60 en 70. De werkgroep probeert om litho’s gemaakt door John Lennon in Veendam geëxposeerd te krijgen.

De komende maanden worden vast nog meer Beatles initiatieven ontplooid. Er wordt zoveel Beatlesmuziek gedraaid, dat je er gek van wordt, aldus Simon Scholtens, directeur van het cultuurcentrum en woordvoerder tijdens de persconferentie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: