the beaTles In Concert

vd-registratie Orpheus Apeldoorn, 29 januari 2007
 
Een uniek project tourt door Nederland van januari t/m begin juni 2007.
Nadat al eerder de muziek van de groep Queen was aangepakt, nu heeft zich De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht een deel van het Beatlesrepertoire eigen gemaakt en na een korte promotie-tour met een oude trein van de NS, in december, mag nu de rest van Nederland in de grotere theaters kennismaken met de arrangementen die men losgelaten heeft op voor velen toch ‘klassieke’ muziek, waar men normaliter niet aan mag komen.

De tour is op zich niet zo opzienbarend, ware het niet dat een viertal dames het orkest vocaal begeleidt waarbij al heel snel de al bij voorbaat aanwezige argwaan en het neigen tot vergelijken de kop ingedrukt wordt.
En dat is maar goed ook! Want deze manier van intepreteren verdient een luisterend oor.
Iedere song krijgt nu een geheel eigen benadering en een heel nieuwe sound mee; pop, jazz, soul, harmony- en solozang wisselen elkaar af en het repertoire blijft toch overeind.
 
Wie zijn dan deze stemmen die zelfs de meest kritische Beatlesfan stil weten te krijgen?
Drie van de volgende namen zult U na het bijwonen van deze voorstelling wellicht weer wat beter onthouden, de vierde kent U al jaren als ras-artiest: Joke Bruijs (‘Toen was Geluk heel gewoon’ en nog veel meer) actrice, zangeres, onlangs naast Ron Brandsteder nog side kick bij André van Duin (2005-2006) en al in de zeventiger jaren trouwe mede- werkster bij de Mounties, kortom een echt theaterdier.
 
De andere dames door wie Joke wordt bijgestaan zijn alledrie wel min of meer bekend:
Laurie Reijs (uit o.a. ‘We Will Rock You’ en ‘Saturday Night Fever’), de beeldschone Talita Angwarmasse (uit ‘Jesus Christ Superstar’ en ook ‘Saturday Night Fever’) en last but zeker not least, in tegendeel, Erica Yong (de ontdekking van ‘Queen In Concert’ en ‘Sound of Motown’) en zonder de andere dames tekort te doen: wat een strot!!!
‘Help!’ bezorgt je al kippenvel, maar doe je ogen dicht halverwege ‘Something’ en je hoort Shirley Bassey zelf! En zo’n talent merkt het publiek goed op; het meeste (eind-) applaus viel haar ten deel .
 
Aangenaam verrassend waren de momenten waarop je, vaak heel kort, andere klassiekers  hoort (‘everything’s allright’ bijvoorbeeld, uit ‘Jesus Christ Superstar’), ja soms zelfs door de Beatlessong heen.
 
Overwin Uw scepsis en swing mee of zak weg met songs als ‘Love me do, Here comes the sun’ maar ook ‘Fool on the hill, Get back, Hey Jude, All you need is love’ en vele andere pareltjes uit het zo omvangrijke Beatles repertoire.
Wees net zo kritisch als ondergetekende, kom blij verrast uit het theater en zoek dan meteen naar het volgende dichtstbijzijnde theater (dat nog niet uitverkocht is), om het allemaal nog eens mee te maken.
Alle informatie hierover vindt u gemakkelijk op www.luchtmachtkapel.nl en voor alle speeldata klik op ‘agenda’.
 
Guus Kok, Beatles Unlimited

0 Responses to the beaTles In Concert

  1. annunci affitti bologna…

    the beaTles In Concert…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: